Masennus

Nyt se sitten löytyy; eli diagnoosina masennus.
Piti ihan sairaslomallekin jäädä kun duunissa katos kesken päivää energiatasot aivan täysin. Lekuri ois ollut valmis kirjottamaan pidempääkin sairaslomaa, mut koen ite et pysyn paremmin kasassa jos käyn töissä kun on muutakin ajateltavaa kun tää korvien välissä oleva ongelma. Klo 7-15 duunipäivään ei paukut riittänyt, vaan siinä klo 12 korvilla ei olis jaksanut enää yhtään mitään. Tosin jo heräämisestä lähtien ei hommat lähde rullaamaan, vaan semmonen sumunen ja vedoton olo jatkuu koko päivän.

Löysin vastaamo.fi:n sivuilta tällaista infoa masennuksen oireista:

  • Unihäiriöt, nukahtamisvaikeudet, öiset heräilyt, liika nukkuminen
  • Tarmottomuus, vaikeus ryhtyä tekemään asioita, yleinen väsymys
  • Liikkeiden ja mielen hidastuminen tai vastaavasti kiihtyneisyys
  • Mielihyvän ja ilon kokemisen puute: koti, harrastukset, opiskelu, työ
  • Voimakkaat syyllisyyden tunteet, arvottomuuden tunne ja itsetunnon lasku
  • Vetäytyminen ihmissuhteista ja negatiivisten ajatukset muista ihmisistä
  • Kipuoireet, kuten selkä-, lihas- , nivel- ja vatsakivut sekä päänsäryt
  • Painon ja ruokahalun huomattavat muutokset
  • Muutokset seksuaalisessa käyttäytymisessä
  • Toivottomuus ja kuolemaan liittyvät ajatukset (ajatus kärsimyksen loppumisesta)  
Noista oireista tunnistan itelläni 9/10. Ja nyt puhutaan tällä erää viikkojen mittaisesta oireilusta, jolloin joka päivä vaihtelevin määrin esiintyy nämä oireet. Onhan näitä käytännössä ollut jossain määrin 2010- vuodesta lähtien.

"Onks sul jotain klesana?"  "Ootko sä aivan loppu?" esim. tällasia kysymyksiä on duunissa tullut vastaan ja ihan aiheesta kun liikkuminen on kuin raahais 90- kilosta lihakimpaletta perässään. Eniten vituttaa just se vedottomuus ja ajatuksen juoksun hidastuminen, joka aiheuttaa sen, et esim. lauseita tai jopa sanoja on hankala välillä muodostaa. Keskittymiskyky on myös surkea ja asioita saa kysellä useamman kerran. Mä oon siis keskittymiskyvyssä samalla tasolla kun te, jotka selaatte älypuhelinta samalla kun teille puhutaan. Kirjoittaminenkin on hankalaa tai ainakin todella hidasta, mut siks kirjotan koska tää avautuminen tuntuu tekevän hyvää eli gutamaisteria.

Lekuri painotti kovasti, et ei kannata hävetä tätä asiaa. Piti oikein pidemmän puheenvuoron siitä, kunnes keskeytin puheen ja sanoin et siitä ei kyl ole ongelmaa. Ei taida tietää et kirjoitan julkisesti asiasta. En osaa tuntea häpeää asiasta, johon mulla ei käytännössä ole ollut osaa, eikä arpaa. Mua lähinnä harmittaa se, et oon erilainen kun minkälaisena tunnen itseni.

Nää kirjotukset tuntuu lähinnä toistavan itseänsä, mut sillon ku kiinnostaa ni parempi kai kirjoittaa. Ajatukset paperille ni saa ne päästä pois. Nyt lähen mökille etsimään sitä mielenrauhaa ja positiivisempia ajatuksia. 🙏

(Mielen)rauhaa ja rakkautta. 💟

- Antti


 

 










Kommentit

Suositut tekstit